Peskovnik Big Školjka Peskovnik Big Školjka


KODA: 7717

21.90 

Na zalogi Rok dostave naročila?

Opis izdelka

Velika igralna površina omogoča otroško ustvarjanje s peskom. Sestavljen je iz dveh polovic, ki se lahko uporabijo ločeno za pesek in vodo ali pa služi kot pokrivalo peskovnika.

Velikost peskovnika je 1,3 m2.

Lastnosti:
• Garancija 2 leti
• Material Plastika
• Primerno za starost od 3. leta naprej
• Dimenzije izdelka (d/š/v) 180x87x20 cm
• Dimenzije paketa (d/š/v) 90x90x25 cm
• Teža (v kg) 2.50

Preberite si, kako je peskovnik Školjka opravil Öko-Test z odliko:

NEVARNI PLASTIČNI BAZENČKI
Besedilo: Christine Berk

Testiranja bazenčkov, ki jih je opravil Öko-Test v letih 2002, 2006 in ponovno v juliju 2009, so pokazala, da vsebujejo napihljivi bazenčki zdravju škodljive snovi. Lani so jih testirali 13 in ugotovili, da sta, na žalost, samo dva izdelka ustrezna in varna za zdravje naših otrok.

Potem ko je Evropski parlament leta 2005 uporabo problematičnih ftalatov, t.i. plastifikatorjev ali mehčalcev, ki jih dodajajo plastičnim masam, da povečajo njihovo gibljivost, močno omejil oziroma celo prepovedal (npr. DEHP, DBP in BBP), so bili proizvajalci prisiljeni poiskati nove rešitve.
Öko-Test je seveda med drugim najbolj zanimalo, katere so zdaj tiste »alternative«, ki se uporabljajo pri proizvodnji plastične mase, in ali naključno izbrani izdelki vsebujejo sporne, prepovedane snovi. Ugotovitve so resnično zaskrbljujoče. Bazenčki namreč zdaj vsebujejo še več škodljivih snovi, in sicer ne samo DEHP, DBP, DINP in DIDP ftalate, temveč tudi izredno strupene organokositrne spojine, težke kovine in/ali disperzne barve, ki lahko med drugim povzročijo kontaktne alergije.

Našli so tudi ftalata, ki sta popolnoma prepovedana v proizvodnji igrač in izdelkih za dojenčke, in sicer DEHP in DBT, ki izredno škodita reproduktivnim organom. Na tem mestu je treba povedati tudi to, da lahko ftalati povzročijo okvaro jeter, ledvic in delujejo kot hormon.

Večina proizvajalcev zdaj uporablja DEHT in DINCH. Slednjo snov proizvaja kemijski gigant BASF, težava pa je v tem, da lahko snov uporabljajo v živilski, prehrambeni industriji in v medicinski proizvodnji, osnova za njeno uporabo pa so študije, ki jih je financiral izključno proizvajalec sam ali BASF. Enako velja tudi za DEHT, ki ga proizvaja podjetje Estman.

Oceno »zelo dobro« sta prejela samo naslednja izdelka, in sicer BIG Sand-/Wassermuschel (školjka za mivko ali vodo, zelene barve, dvodelna) ter Vedes Sand-/Wasserschiff (ladja za mivko ali vodo, modre barve, dvodelna), ki sta narejena iz trde plastike in ne vsebujeta škodljivih snovi.

Dva izdelka Sun & Fun 3 Ring Pool (The Toy Company) in The Wet Set Jungle
Hideaway Baby Pool (Intex) sta dobila oceno »zadovoljivo«, čeprav vsebujeta celo vrsto
spornih snovi, kot so PVC/PVDC/klorirane plastične snovi, ftalati DEHT,
DINCH in/ali DEHT, v sledovih pa tudi PAH-e in antimikrobno sredstvo fenol, ki se
enostavno absorbira skozi kožo, ima celo vrsto zaskrbljujočih učinkov na zdravje ter
lahko poškoduje dedno zasnovo.
Ostalih devet izdelkov pa poleg zgoraj naštetih spornih snovi deloma vsebuje tudi še
organofosforne spojine in/ali izoforon, zato so prejeli oceno »nezadovoljivo«. Preverili so naslednje izdelke: Baby Planschbecken (Playshoes), Blue Shark Fun Pool Circus 100 (Vedes), Happy People Fun Pool 3 Rings red (Happy People), Sun & Sea Dolphin 100 Badebecken (Simex) in Wehncke Spongebob Schwammkopf Planschbecken (Friedola). Najslabše sta se odrezala Jet Pool Junior Wet 230, Stahlrohrbecken (Gre) in Splash and Play Space Ship Pool Silber (Bestway), kjer so poleg ostalih, že navedenih snovi namerili še več kot 0,1 % ftalatov DINP in/ali DEHP.

Strokovnjaki priporočajo popolno opustitev uporabe ftalatov, kar je povsem izvedljivo, saj bi lahko proizvajalci uporabili polietilen in/ali polipropilen, ki ne vsebujeta mehčalcev. Toda na žalost ostaja PVC bolj privlačen za industrijo, saj je cenejši. Še vedno pa ostaja nejasno, koliko škodljivih snovi se lahko nakopiči v telesu in kaj lahko dejansko povzročijo.

Namesto, da bi svojega malčka »namakali« v sumljivih bazenčkih, mu raje privoščite morsko ali termalno vodo. Seveda niso vse terme enako termalne, zato smo se v projektu poglobili tudi na to področje in zbiramo informacije o sestavi in kakovosti vode ter načinu njenega čiščenja v različnih slovenskih termah. O tem boste lahko prebrali več v naslednji številki.

Vir: ÖKO-TEST, julij 2009, TEST Planschbecken »Plitsch, klatsch«, str. 52–5

Ostali izdelki v kategoriji:

Prodajni hiti

 

Kajak Sevylor Yukon

699.00    628.00 
   

Impregnirano bombažno platno 300, 310 in 340 gr/m²

21.00 
   

Voziček ECKLA Beach Rolly

131.00    124.00 
 
 

Kajak GUMOTEX Seawave - Morski

1,059.00    999.00 
   
Jalovec

Planika JALOVEC MEN Air Tex

156.99    133.00 
   

Srenači AXION 86

64.00 
 

Servis Supov, Kajakov

Nova Craft  Kanu

Tapeciranje

Senčna jadra

Planika pohodni čevji

Deuter nahrbtniki

 

Nalaganje...