Skip to content
Under Armour – aktivno športno perilo

Under-Armour

Kaj je naredilo Under Armour znano in uspešno? To ni bil oglas za Super Bowl. Tudi ni bil masiven marketing. In tudi ni bil ego ali dobra reklama.

Tisto kar je naredilo Under Armour uspešno, so bile visoko zmogljiva športna oblačila namenjena atletom, ki jih je skrbno zasnoval in izdelal idejni vodja podjetja Kevin Plank.

Njegov naslednji korak je bil zasnovati high-tech oblačilo, kjer bi potenje skozi tkanino prišlo na površje, namesto da bi se vpilo v blago. Njegova teorija je bila, če atleti ostanejo suhi in hladni potem bi lahko bila njihova zmogljivost boljša. To je osnovni koncept Under Armourja in ta ideja je naredila Kevina Planka in njegovo podjetje slavno.

Under Armour je pričel počasi in z ozkim fokusom:
- Samo en artikel = T-majica
- Samo en marketing = ameriški nogomet
- In samo en cilj = atleti

Leta 1996 so prodali za $17.000 samo z reklamo od ust do ust. Leta 1997 je Plank imel že naročil za $100.000 za T-majice. Ljudje so opazili znamko ko so na prvi strani revije videli znanega športnika za ameriški nogomet Jeff George, ki je nosil majico Under Armour. Prva resna prodaja se je pričela ko je podjetnik iz Georgia Techa naročil 350 majic.

Velik preboj so doživeli ko je leta 1998 Oliver Stone posnel film Any Given Sunday (Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid) v katerem je igralec nosil Under Armour.

Po izdaji filma Any Given Sunday je Kevin zakupil oglas v reviji ESPN. Oglas je generiral prodajo za $750.000 in tako po treh letih, si je Kevin prislužil prvo plačo. Danes po 14 letih je podjetje več kot uspešno in so samo lani prodali za 400 milijonov dolarjev. Za dobro prodajo je zaslužna kvaliteta oblačil in neprestane inovacije.

ua11_2

Top športniki, ki nosijo Under Armour:

Domači športniki:
* Triatlonec Miro Kregar

tek-trojk-2-vel

Plavanje:
* Michael Phelps

Smučanje:
* Jeremy Bloom
* Lindsey Vonn

Deskanje na snegu:
* Lindsey Jacobellis

Tenis:
* Robby Ginepri

Košarka:
* Brandon Jennings (Milwaukee Bucks)

Nogomet:
* Daniel Agger (Liverpool F.C.)
* Bobby Zamora (Fulham F.C.)
* Dean Marney (Hull City A.F.C.)
* Paul Robinson (Blackburn Rovers F.C.)
* Hanover 96 | apparel sponsor of whole team
* Marcel Schäfer (VfL Wolfsburg)
* Joël Epalle (VfL Bochum)
* Aldo de Nigris (CF Monterrey)
* Braulio Luna (San Luis F.C.)
* Óscar Pérez (Jaguares de Chiapas)
* Joaquín Beltrán (Gallos Blancos de Querétaro)

Borilne veščine:
* Frank Mir
* Georges St. Pierre (UFC Welterweight Champion)
* Shinya Aoki (DREAM Lightweight Champion)

….in še mnogi drugi.

Načelo Under Armourja je: športniki morajo ostati suhi in telesna temperatura konstantna, v peklenski vročini ali v surovem mrazu in povsod vmes. Kakršnikoli pogoji, kakršenkoli šport.

Vsi UA izdelki so oblikovani z najbolj inovativnimi in tehnično dovršenimi materiali, da se učinek športnika zviša. Tako Under Armour nudi reguliranje telesne temperature, funkcionalno všite žepe, raztegljivost, UPF zaščito proti soncu, ergonomsko oblikovanost in lahkost izdelkov…

Vrhunsko, kakovostno in atletsko – to je Under Armour!

Poglej kolekcijo:


Objavljeno v Novosti, Top artikli | Značke: , , , , , .Odgovorov: 0Dovoljeni nekateri znaki HTMLja

ali, odgovorite na to objavo preko trackback.